Sări la conţinut

Cuvant de incheiere

Buna seara.

Va scriu aceste randuri ca sa nu credeti ca v-am uitat. Nu v-am uitat si nu am sa va pot uita niciodata. Ajutorul pe care mi l-ati dat nu poate fi pretuit nicicum. Efortul pe care l-ati facut a fost o dovada fara tagada ca tara in care m’am nascut are oameni de o calitate impecabila. Tot timpul v-am simtit aproape si rugaciunilevoastre ne-au fost de un deosebit ajutor! Acum, dupa tot cosmarul prin care am trecut, ma reintorc la viata unui copil normal, pe care Voi si Doar Voi mi-ati redat-o. Acum, redevin in fiecare zi Anastasia lui Mami si a lui Tati, dar in mare masura si a voastra. Acum pot sa ma joc din nou cu toti colegii mei de la gradi, pot sa zambesc, pot sa visez si pot sa cresc lipsita de griji, asa cum trebuie sa creasca orice copil din lumea asta. Acum inchei un capitol greu din viata mea si incep un nou capitol. Unul  frumos si plin de speranta. Acum va inbratisez, va pup si ma rog pentru voi asa cum si voi v-ati rugat pentru mine. Ma voi intoarce la jucariile mele si voi lasa internetul celor mari, cel putin pentru urmatorii cativa ani. Apoi, probabil voi reveni, dar asta dupa ce imi voi fi ispravit copilaria. Sper sa va regasesc si atunci la fel de plini de iubire si de curaj cum ati fost in tot acest timp, cat ati fost alaturi de mine. Va promit ca intr-o buna zi veti fi mandri sa spuneti: „aceasta este fata pe care in urma cu ceva ani am ajutat-o si ne-am rugat pentru ea!” Atunci sa va aduceti aminte ca o mana intinsa unui copil este o mana intinsa viitorului nostru, al tuturor!

DSC_1036

Suntem acasa. Suntem bine. Suntem fericiti!

Astazi avem in sfarsit un raspuns final la biopsie. Am vorbit cu prof. Fahlbush si ne-a spus ca Anastasia a avut o tumora 99.9% beningna, care nu necesita radioterapie sau chimioterapie ulterioara. Va trebui in schimb sa ne reintoarcem in Hanovra in ianuarie 2011 pentru un control periodic. Of, ce veste exceptionala…..
L-am intrebat insa de ce 99,9% si nu 100% siguranta asupra biopsiei si mi-a spus in felul urmator. Legislatia medicala germana prevede 21 de zile de analiza atenta a probelor de la biopsie, dupa care se elibereaza un certificat constatator asupra naturii tumorii – in cazul nostru BENIGNA. Cei de la INI sunt ”mai catolici decat papa” si mai tin sub observatie probele tumorale INCA 30 de zile dupa cele prevazute de lege pentru mai multa siguranta. Pana in prezent nici un rezultat de dupa cele 30 de zile suplimentare nu a fost diferit de cel de 21 de zile prevazute de lege.

Asa ca multumim Bunului Dumnezeu ca ne-a dat putere sa trecem peste aceste 4 saptamani de iad si ne-a invrednicit sa ajungem si la liman cu ingerasul nostru Anastasia, care a inceput din ce in ce mai mult sa intre intr-o viata de copil de nici 4 ani, absolut normala.

Va multumim VOUA tuturor celor care ati participat la aceasta campanie in orice fel posibil si va asiguram de tot respectul si consideratia noastra.

Semneaza: ANASTASIA – o fetita care si-a regasit zambetul copilariei, CLAUDIA si GEORGE – doi parinti fericiti din nou.

Ultimul update din Hanovra

Hanovra

Am vorbit astazi cu prof. Fahlbusch si mi-a spus ca inca nu au un raspuns final la biopsie pentru ca acesta poate intarzia pana la 21 de zile – in cazul nostru sunt doar 14 de la operatie. Cert este ca Anastasia a avut o tumora de 5 cm pe 4 cm, nu stiu inca ce fel de tumora – adica ce denumire are. Se banuieste a fi intre gradul I si gradul II. Asta este un semn bun. In ambele cazuri exista posibilitatea de a face sau de a nu face tratament ulterior.
Nu sunt singurul caz care pleaca din clinica INI fara un verdict final, deoarece nu depinde de ei, depinde de laboratorul de anatomo-patologie, care isi face treaba nemteste – adica, daca trebuie sa faca teste, le fac atat timp cat este necesar – pana la 21 de zile, in unele cazuri.
Voi primi acasa prin posta si prin e-mail toate raspunsurile finale referitoare la ceea ce se va intampla pe viitor.
Vineri dimineata vom pleca din Hanovra si de abia asteptam sa ajungem acasa.
Cu permisiunea voastra, dupa ce ajung acasa, voi incerca sa postez pe blogul Anastasiei, in ordine alfabetica, toate persoanele implicate in aceasta campanie de un real succes, carora le multumim din tot sufletul. Nu mai am datorii decat de 3500E, ceea ce este remarcabil.
De abia astept sa ne revedem. Cam asta a fost ultimul update din Hanovra. Iata ca am ajuns si la final.
Maine vom merge la biserica Sf. Cuvioasa Parascheva din Hanovra, unde ne vom ruga si le vom multumi Bunului Dumnezeu si Cuvioasei Parascheva pentru tot si toate.
Toate gandurile nostre bune.
Anastasia, Claudia si George Leescu

Astazi trebuia sa fie ziua diagnosticului final

Update 12 Octombrie 2010

Astazi am mai facut unele progrese – ne-au dat plasturii jos si ne-au scos firele. Maine vom putea face si baie pe cap…..oooof, ce bine.
Anastasia este bine, ii este foarte dor de casa, stie ca in cateva zile ne vom intoarce la cei dragi si se simte bine.
Maine vom afla – cu siguranta, sau cel putin asa imi place sa cred – rezultatul final al biopsiei. Ne rugam in continuare sa fie bine.
Vineri ne intoarcem acasa. La ora 19.00 plecam din Hanovra via Munchen si la 00.15 – ora Romaniei – ajungem in Bucuresti.Maine voi posta update cu rezultatul final. 

Multi pupici din partea noastra, a tuturor.


 

Update 11 Octombrie 2010

Raspunsul final de astazi este, citez: „Miercuri vom avea toate datele problemei. Stati linistiti, aveti rabdare, nu deznadajduiti, Anastasia a trecut cu brio testul de astazi al tomografului, totul este in regula in capsorul ei.” Asa ca miercuri vom putea afla totul, sau cel putin asa sper.Acum, avem voie sa iesim 5-10 minute la o plimbare in aer liber imprejurul clinicii – in Hanovra sunt 19 grade C. Este o plimbare bine meritata pentru Anastasia, dupa aprox. 3 saptamani de stat in camera. 

Cam atat din Hanovra.
Speechless
George Leescu


 

10 Octombrie 2010

Au fost doua zile linistite, doua zile de relaxare psihica pentru mami si tati in asteptarea zilei de maine. Ne rugam Bunului Dumnezeu sa fie un rezultat plin de speranta pentru viitor. Am gasit o biserica ortodoxa romaneasca in Hanovra, care, culmea, are hramul Sf. Cuv. Parascheva, la fel ca al bisericii din Cornu unde tati slujeste. Joi va fi hram, imi pare nespus de rau ca nu pot fi de hram, la biserica mea din Cornu, dar sper sa pot ajunge macar in Hanovra, tot de hram.
Anastasia trimite sarutari tuturor colegilor de la gradi si prietenilor ei de acasa. De abia asteapta sa ajunga acasa. Multi pupici si pentru bunici care stau ca pe ace acasa, asteptandu-ne.
Ne auzim maine. Toate cele bune. Sanatate si Doamne ajuta.
THIS CONTENT IS HIDDEN

Asteptarea continua

Pana luni dimineata nu se va intampla nimic special. Sau cel putin asa imi place sa sper. De ieri m-am mutat cu ele la clinica, pentru ca acum stam in regim hotelier, nu mai suntem pe asistenta medicala continua. Deci, am putut si eu, dupa 3 saptamani, sa dorm cu ele azi-noapte. Din 30 in 30 de minute ma sculam si eu si Claudia sa verificam bandajul Anastasiei din varful capului ca sa ne asigura ca totul este in regula. Si era in regula de fiecare data. Si sper sa nu mai apara nici o problema.
Luni dimineata vom face un ultim tomograf, ni se va spune si diagnosticul exact, ce avem de facut pe viitor, cat mai trebuie sa stam in INI si implicit cand putem sa ne intoarcem acasa.
Ii multumim Bunului Dumnezeu ca ati reusit sa mobilizati atitia oameni cu inima mare din tara care au putut sa ne ajute, pentru ca – iata ca acum aproape 3 saptamani plecam din tara cu un imprumut de aprox. 40.000 euro – iar acum nu mai am de dat inapoi decat aprox. 5000 E, care cu siguranta ca se vor strange pana plecam de aici.
Inca nu stiu exact nota de plata finala, o voi afla si pe asta tot luni sau marti.
In rest, liniste si pace. Dupa cum va spuneam saptamanile trecute, in Germania, sambata si duminica sunt sfinte, nici iarba nu creste, daramite sa se si intample ceva notabil.

Asteptare

anastasia

A fost noaptea plina de peripetii…. Pe la ora 5.30 ma trezesc cu telefon de la Claudia care imi transmite ca Anastasiei ii curge din cap lichid, din locul unde avusese cateterul. In 15 minute ajung la clinica, unde situatia se stabilizase, pentru ca venisera medicii si ii pusesera o copca suplimentara. Tot evenimentul asta s-a produs din cauza faptului ca, atunci cand i-au scos cateterul, Anastasia urla ca din gura de sarpe de durere din cauza copcii puse pe viu, si, ca sa nu o mai chinuie suplimentar, nu au mai insistat sa ii puna si a doua copca – cum era normal, pentru ca incizia era destul de mare – deci azi noapte s-a creat o bresa prin care era eliminat lichid encefalic.

Dimineata a venit prof. Fahlbusch, a vazut-o, a zis ca in prezent totul este in regula, s-a si enervat un pic pe doctorii care i-au pus o singura copca in loc de doua… si ne-a zis ca luni de dimineata urmeaza sa facem o noua tomografie pentru a se asigura ca totul este in regula pe interior, cu ventriculele.

Ne-a dat un rezultat preliminar al biopsiei care a sunat in felul urmator: stati linistiti, totul este in regula, nu este nici cea mai buna tumora, dar nici cea mai rea tumora. Rezultatul final vine luni cand vom face si tomografia si vom sti exact ce si cum.

Mai mult ca sigur, avand in vedere ca nu este cea mai buna tumora, Anastasia va trebui sa urmeze un tratament acasa, sau unde ne va spune prof. Fahlbusch. De venit acasa, nu se pune problema pana miercuri-joi.

Cam atat. Asteptare, asteptare, asteptare.
Nimic mai mult. Sunt fara cuvinte.
George Leescu

Fara cuvinte…

George si Ani

În seara asta, având atâta tensiune şi emoţii pt ziua de mâine, am stat şi am recitit, cu lacrimi în ochi, absolut toate mesajele voastre de pe site. Sunt copleşitoare. Când stai şi realizezi câtă lume se gândeşte la copilul tău şi se roagă pt el… Nu există cuvinte de mulţumire… Cred că singura mulţumire care ar fi cuvenită ar fi decât zâmbetul larg şi senin al Anastasiei.
Ca şi o recapitulare a ceea ce a fost în ultimele 2 săptămâni… groaznic. Ca părinte e teribil să-ţi vezi copilul suferind lângă tine pe un pat de spital şi să nu poţi face absolut nimic decât să-l mângâi şi să-i ascunzi lacrimile care ţi se înoadă în barbă.
E cumplit să stai 7-8 zile să aştepţi un rezultat care nu mai vine, să stai de vorbă pe holurile clinicii cu părinţi în aceeaşi situaţie ca noi, cu copii de la câteva luni la 3-4 ani cu tumori la cap, să auzi fel de fel de variante, care mai de care mai sinistre şi descurajante. Groaznic.
Mi-e tare dor de viaţa mea de dinainte de acum 3 săptămâni – când am aflat de tumoră – pe cât de stresantă o credeam că este şi NU era deloc.
Nu ştiu ce va urma. Cu siguranţă ce vrea Bunul Dumnezeu.

Un părinte la răscruce de drumuri

Noutati 7 Octombrie 2010

anastasia

Asteptam, asteptam, asteptam. Ziua de maine, cu siguranta, ne va aduce rezultatul biopsiei. Nu am nici o noutate pe plan medical.
Pe plan financiar,ne mai trebuie aprox. 6000 E, pentru ni s-au cam marit costurile din cauza sederii mai mari de 2 saptamani – cat era programat initial si a zilei suplimentare de terapie intensiva.
Anastasia v-a transmis tuturor celor implicati in aceasta campanie de suflet multi, multi, multi pupici si de abia asteapta sa va vada si sa va cunoasca – pe unii, ca pe altii va stie deja.
George Leescu

„Iar El, scoţând pe toţi afară şi apucând-o de mână, a strigat, zicând: Copilă, scoală-te!”

Astazi a fost a zi destul de normala, in afara faptului ca dimineata, la prima ora, au venit doctorii sa ne scoata cateterul din cap. A fost o adevarata chinuaiala, pentru ce imediat dupa ce l-au scot, au trebuit sa coasa acea incizie, care, normal, s-a desfasurat pe viu. Eu, cel putin, ma inmuiasem de tot si a trebuit sa ma asez pe un scaun. Cat despre Anastasia, s-a dovedit a 1000-a oara extrem de puternica, intelegatoare si cuminte. Apoi au venit si ne-au scos si branulele din manuta si picior, deci in prezent nu mai avem niciun ac prin noi. OK.
Nu prea mai avem rabdare cu rezultatul la biopsie, care este anuntat pentru joi, cred. Am incercat sa-l trag de limba pe Prof. Fahlbush, dar mi-a zis ca nu este genul de om care sa faca speculatii pana nu vede rezultatul final…
Cat despre costuri, ni s-a ridicat nota de plata cu aprox. 2000E, pentru ca a trebuit sa stea o zi suplimentara in terapie intensiva si acesta este costul unei zile de ATI – aprox.2000E.
Ne rugam la Dumnezeu sa iasa rezultatul bun, pentru ca oricum partea materiala nu conteaza cand stii ca in joc este viata singurului tau copil.
Sper sa nu mai am probleme cu internetul si sa pot sa va tin la curent cu tot ceea ce mai este nou pe aici. Deocamdata suntem bine, speram ca vom fi si mai bine si ne vom intoarce SANATOSI acasa. Asta e tot ceea ce conteaza.
ANY CHARACTER HERE

Va reamintim modalitatile de a face donatii:

La numerele de telefon:
0900 900 080 – 10€
0900 900 082 – 2€
* Numere de telefon apelabile doar din reteaua ROMTELECOM

ANY CHARACTER HERE

sau in conturile:
Leescu George
EURO:
RO26INGB0000999900926114
Swift Code INGBROBU
INGB Sucursala Bucuresti
RON:
RO02INGB0000999900678129
Volksbank (Agentia Campina)
Leescu George
RO76VBBU2584PH1107292701

Doar un mic efort

Anastasia Ioana are in continuare nevoie de ajutorul nostru. Unul mic! Si este ultimul pentru care facem apel! Mai avem nevoie de circa 5500€. Va reamintim modul in care puteti sa contribuiti cu ajutorul vostru:

ANY CHARACTER HERE

Sunati la aceste numere de telefon
0900 900 080 – 10€
0900 900 082 – 2€
* Numere de telefon apelabile doar din reteaua ROMTELECOM

ANY CHARACTER HERE

Sau donati in conturile:
ING:
Leescu George
EURO:
RO26INGB0000999900926114
Swift Code INGBROBU
INGB Sucursala Bucuresti
RON:
RO02INGB0000999900678129

ANY CHARACTER HERE

Volksbank:
Volksbank (Agentia Campina)
Leescu George
RO76VBBU2584PH1107292701
Va multumim pentru sprijin.